2023 Ziraat Katılım Kiralık Kasa Ücretleri

Ziraat Katılım kiralık kasa yıllık ücretleri, tercih ettiğiniz kasa boyuna göre değişmektedir. Kiraladığınız kasa boyuna göre ödemeniz gereken ücretler şöyledir;

  • Küçük boy kasa kiralama bedeli 300 TL
  • Orta boy kasa kiralama bedeli 390 TL
  • Büyük boy kasa kiralama bedeli 480 TL

Ziraat Katılım Bankası üzerinden yalnızca yıllık olarak kasa kiralaması yapılabilmektedir. Kasanızı birkaç ay kullanmak isteniz bile, ödemeniz yıllık ücret olarak alınmaktadır.  Bu nedenle Ziraat Katılım kasa ücretleri sadece yıllık olarak sıralanmaktadır.

İÇİNDEKİLER

Ziraat Katılım Kiralık Kasalarının Özellikleri Nelerdir?

Ziraat Katılım kiralık kasa özellikleri, müşterilerin güvenliği düşünülerek oluşturulmuştur. Bu özellikler;

  • Kiralık kasaya sizden başka hiç kimsenin ulaşabilmesi mümkün değildir.
  • Kasa anahtarı kasa sahibinde kalır ve yönetim tamamen kişiye ait olur.
  • Kasanın başka birisi tarafından açılması durumu, kasa sahibinin özel vekalet verdiği birisi tarafından gerçekleştirilebilmektedir. Vekalet olmadan başka birisi anahtar kendisinde olsa dahi kasaya erişim sağlayamaz.
  • Kasaya konulan her şet tamamen Ziraat Katılım’ın güvencesi altında tutulmaktadır.

olarak sıralanabilir.

Ziraat Katılım Kiralık Kasa Başvurusu Yapma

Ziraat Katılım kiralık kasa başvurusu, tüm Ziraat Katılım Bankası şubelerinden yapılabilmektedir. Çevrenizdeki herhangi bir Ziraat Katılım Bankası şubesini kullanarak başvuru yapmak için;

  • Bankaya giderek kendinize bir kiralık kasa almak istediğinizi söyleyin.
  • Müşteri temsilcisi sizden birtakım belgeler talep eder.
  • Belgelerinizi eksiksiz olarak verdikten sonra sözleşmeyi imzalamanız gerekir.
  • Kasa kiralama sözleşmesini imzaladıktan sonra, artık kiralık kasanızı 1 yıl boyunca kullanabilirsiniz demektir.

Kendinize en yakın Ziraat Katılım Bankası’nın nerede olduğunu öğrenmek için, bankanın web sayfasına girip, şube ve ATM’lerimiz seçeneğine bakabilirsiniz. Burada kendinize en yakın Ziraat Katılım şubesinin nerede olduğunu bulabilirsiniz. Ziraat Katılım kiralık kasa ücretleri, genellikle süre bitiminde tahsil edilmektedir.

Ziraat Katılım Kiralık Kasa Başvurusunda İstenen Belgeler

Ziraat Katılım kiralık kasa başvurusu için gerekli belgeler, başvuru işleminizin sorunsuz hallolması adına sizden istenmektedir. Bu süreçte bankanın sizden istediği belgeler şunlardır;

  • Nüfus cüzdanınızın aslı ve fotokopisi
  • 1 adet vesikalık fotoğraf
  • İkametgah belgesi ya da adresinizi bildiren kendi adınıza bir fatura

Bu belgelerle birlikte yaptığınız başvurular, sorunsuz bir şekilde kabul edilir ve Ziraat Katılım Bankası’nda sizin adınıza bir kasa açılır.

Ziraat Katılım Kiralık Kasa En Fazla Kaç Kişi ile Kullanılabilir?

Ziraat Katılım kiralık kasa ortak kiralama, yapılması için herhangi bir engel çıkarmamaktadır. Dilerseniz, ortaklarınızla birlikte Ziraat Katılım Bankası üzerinden bir ortak kasa kiralama şansına sahipsiniz. Ortak kiralama yapıldığında, en fazla 3 kişi tarafından kiralama yapılabilir. Kiralama esnasında ve kasanın açılacağı zaman, tarafların 3’ünün de bankada bulunması, sözleşmeyi 3 ortağın da imzalaması gerekmektedir. Başvuru belgeleri, her bir ortak için ayrı ayrı talep edilmektedir. Bütün ortaklar bankaya gerekli belgeleri teslim etmekle yükümlüdürler. Resmi kayıtlarda kasa ortağı olarak gözükecek kişiler, işlem sırasında kimlik bilgilerini veren taraflar olacaktır. Kasaya erişim sadece bu kişiler tarafından sağlanabilir.

BU YAZI DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR!  Ziraat Katılım Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ziraat Katılım Kiralık Kasalarında Neler Saklanabilir?

Ziraat Katılım kiralık kasalarına konulabilecek şeyler, bankanın üzerinde durduğu bir konu değildir. Sizin için önemli olan ve saklamak istediğiniz her şeyi kiralık kasalar içerisinde saklayabilme şansına sahipsiniz. sadece patlayıcı madde ya da yasadışı herhangi bir madde saklanmadığı sürece, kiralık kasalar tüm eşyalar için kullanılabilmektedir. Hem maddi hem de manevi değeri ağır olan tüm eşyalarınız, Ziraat Katılım Bankası kiralık kasalarında güvenle saklanabilir. Ziraat Katılım kiralık kasa ücretleri, kasaya sakladığınız şeylere göre değişim göstermez. Bu noktada etkin rol oynayan tek şey kasa boyudur.

Ziraat Katılım kiralık kasa hizmeti veren katılım bankalarından biridir. Değerli eşya ve evrakların güvenli bir şekilde bir yerde tutulmasını isteyen müşteriler, küçük, orta ve büyüt boyutlarda sunulan Ziraat Katılım kiralık kasa ürünlerinden yararlanabilirler. Bu kiralık kasalarda hem maddi hem manevi tüm değerli eşyalarınızı bulundurma hakkınız bulunmaktadır. Bu kasalar yalnızca kasa sahibinin erişimi olabilecek kasalardır, sizden başka kimse erişemez ve içinde ne olduğunu sadece kasa sahibi bilebilir.

Kiralık Kasa Hizmeti ve Özellikleri

Ziraat Katılım Bankası kiralık kasa ürünü, tüm değerli eşyaların ve belgelerin saklanabileceği belirli periyotlar için kiralanabilen kasa ürünleridir. Bu kiralık kasaları hem gerçek hem tüzel Ziraat Katılım Bankası müşterileri kullanabilir. Tamamen bankanın güvencesi altında istenilen her şey bu kasalara konulabilmektedir. Kiralık kasalar hem bireysel olarak hem de ortak olarak kullanılabilir. Eğer bireysel olarak kiralık kasa kullanacaksanız sizden başka kimsenin bu kasaya erişimi olamayacaktır. Yalnızca özel vekalet verilen bir kişi olursa banka kasaya erişime izin verebilir. Ortak kasada da sadece ortaklar kasaya ulaşabilir.

Ziraat Katılım Bankası’nın Kiralık Kasaları Güvenli Midir?

Ziraat Katılım kiralık kasa güvenliği, banka için her şeyden önce gelmektedir. Kiralık kasaların bulunduğu bölüm özel güvenliklerle 7 gün 24 saat kontrol edilmektedir. Banka, özel bir durum olmadığı sürece (resmi bir vekalet ya da hukuki bir izin) kasaya kasa sahibi ya da ortaklarından başka kimseyi yaklaştırmaz. Kasaların bulunduğu bölüme güvenlik görevlileri ile gelinir ve tüm güvenlik bankaya aittir.

  • Her kasanın yalnızca 2 adet anahtarı bulunmaktadır. Bu anahtarlardan biri kasanın sahibine verilir diğer ise bankada kalır. Banka sizin dışınızda kimseyi kasaya yaklaştırmaz, özel bir durum olmadığı sürece kendisi de kasanızı açma yetkisine sahip değildir.
  • Kasanın içerisinde ne olup olmadığını yalnızca kasanın sahibi bilir.
  • Kasaların bulunduğu bölüm 7 gün 24 saat güvenlik kameralarıyla kontrol edilmektedir.
BU YAZI DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR!  Ziraat Katılım Mobil Bankacılık Şifremi Nasıl Alabilirim?

Kiralık Kasalara Ne Zaman Ulaşılır?

Kiralık kasa hizmet saatleri, yalnızca bankanın mesai saatleridir. Ziraat Katılım Bankası her sabah saat 09:00’da açılmaktadır ve öğlen 12:30’da öğle arasına girmektedir. Bu saatler arasında sabahları kasanıza ulaşabilirsiniz. 13:30’dan sonra tekrar çalışmaya başlayan bu banka akşam 17:00’a kadar hizmet vermektedir. Ziraat Katılım Bankası yalnızca hafta içi hizmet vermektedir ve resmî tatillerde kapalıdır. Bu sebeple iş günleri içerisinde yalnızca verilen saatlerde kasalarda işlem yapabilirsiniz. İş saatleri dışında maalesef kasaya erişim bulunmamaktadır. Mesai saatleri içerisinde ne zaman isterseniz kasanıza gidebilir, ekleme ya da çıkarma yapabilir, kontrol edebilirsiniz.

Kiralık Kasaları Birden Fazla Kişi Kullanabilir Mi?

Ziraat Katılım Bankası ortak kasa hizmeti de sunan bir bankadır. Ortak kasa hizmeti sayesinde en fazla 3 kişiye kadar aynı kasa kullanılabilmektedir. Gerek aile üyeleri, gerek iş için hiç fark etmeksizin banka 3 kişiye kadar kasayı ortak kullanma izni vermektedir. Eğer kasa ortak bir şekilde kiralanacaksa, başvuru sırasında tüm ortaklar bilgilerini vermektedir. Bankaya yalnızca ismi ve kimlik bilgileri verilen kişi kasaya ortak olarak görülecektir. Bu kişilerin haricinde kimsenin kasaya erişim izni bulunmamaktadır.

Kiralık Kasalara Neler Konulmaktadır?

Ziraat Katılım kiralık kasa içeriği ile ilgilenmemektedir. Bankanın asıl ilgilendiği şey sizin için değerli olan ürünlerin güvenliğini sağlamak ve onları güvenli bir şekilde bünyesinde muhafaza etmektir. Bu sebeple patlayıcı madde, yasa dışı bir ürün ya da ateşli silah gibi maddeler olmadığı sürece kasanıza istediğiniz her şeyi koyabilirsiniz. Ziraat Katılım kiralık kasa içerisine konulacak olan malın, eşyanın ya da belgenin değeriyle ilgilenmez. Buraya sizin için manevi değeri olan ya da maddi değeri olan her şeyi koyabilirsiniz. Genellikle önemli evraklar, takılar gibi ürünler konulmaktadır. Tüm eşyalarınızın güvenliği Ziraat Katılım Bankası tarafından sağlanmaktadır. Bu sayede içiniz rahat bir şekilde kasalara eşyalarınızı emanet edebilirsiniz.

Kiralık Kasa Boyutları Ne Kadardır?

Ziraat Katılım kiralık kasa boyutları 3 farklı şekilde müşterilere sunulmaktadır. Her ihtiyaç için ayrı boyutlarda kasalar sunulmaktadır. Daha sonra ekleyeceğiniz ürün sayısı artacaksa daha büyük kasalar da kiralayabilirsiniz. Hangi boyutta kasa kiralayacağınız tamamen size kalmıştır. Kasaların boyutları şu şekildedir:

  • Küçük Boy Kasalar: yükseklik 11,5 cm, genişlik 24,5 cm, derinlik 41 cm
  • Orta Boy Kasalar: yükseklik 16,5 cm, genişlik 24,5 cm, derinlik 41 cm
  • Büyük Boy Kasalar: yükseklik 26,5 cm, genişlik 24,5 cm, derinlik 41 cm
BU YAZI DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR!  Ziraat Katılım Bankası Banka Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kiralık Kasa Fiyatları Ne Kadardır?

Ziraat Katılım kiralık kasa ücretleri, boyutlara göre değişiklik göstermektedir. Bu bankada kiralamak istediğiniz kasa boyutunu kendiniz seçebilirsiniz. Seçtiğiniz kasayı aylık değil yıllık olarak ödersiniz ve bir kasa en az 1 yıllık süre için kiralanabilir. Kiraladığınız kasa için ayrıca depozito da ödersiniz. Depozito ücreti asgari olarak 300 TL ve azami olarak 480 TL olarak belirtilmektedir. Bu tutara BSMV de dahildir. 2019 yılı için belirtilen kiralık kasa ücretleri 27 Mayıs 2019 yılında güncellenmiştir ve güncel kiralık kasa ücretleri şu şekildedir.

  • Küçük boy kiralık kasa bedeli yıllık 300 TL’dir.
  • Orta boy kasa kiralama bedeli yıllık olarak 390 TL’dir.
  • Büyük boy kasa kiralama bedeli ise yıllık 480 TL’dir.

Verilen tüm tutarlara Banka Sigorta Muamele Vergisi (BSMV) dahildir ve herhangi bir ek masraf sunulmamaktadır.

Kiralık Kasa Süresi Dolduğunda Ödenmezse Ne Olur?

Ziraat Katılım kiralık kasa süreleri sözleşme yapıldığı günden itibaren 1 yıldır. 1 yıl dolduğunda ya kasayı boşaltmanız ya da tekrar güncel tutarlarla bir sözleşme yapmanız gerekmektedir. Süre dolduğunda banka size ulaşmaya çalışacaktır. Eğer sözleşme yenilenmeyecekse gelip eşyaların alınması gerekir. Eğer belirtilen süre sonunda gelip eşyaları almazsanız banka tekrar bir yıl sözleşme uzatacaktır ve bunun bedelini verdiğiniz depozito üzerinden kesecektir. Depozito bedeli zaten 1 yıllık kiralık kasa bedeli olarak belirlenmektedir.

Kiralık Kasa Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ziraat Katılım Bankası kiralık kasa başvurusu yapmak istiyorsanız size en yakın Ziraat Katılım Bankası şubesini ziyaret etmeniz gerekmektedir. Kiralık kasa başvuruları yalnızca banka şubelerinden yapılmaktadır. Size en yakın kiralık kasa bulunan Ziraat Katılım Bankası’nın nerede olduğunu öğrenmek isterseniz hemen bankanın internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Burada ‘şube ve ATM’lerimiz’ bölümü bulunmaktadır. Buradan bulunduğunuz il ve ilçeyi seçerek arama yapabilir, size en yakın şubeyi bulabilir ve bu şubeye gelerek başvurunuzu yapabilirsiniz.

Kiralık Kasa Başvuru Belgeleri Nelerdir?

Kiralık kasa başvuru belgeleri, Ziraat Katılım Bankası’nın kiralık kasa başvurusu yapan gerçek ya da tüzel kişilerden istediği evraklardır. Bireysel olarak başvuru yapacak kişiler aşağıda bulunan tüm belgeleri başvuru sırasında yanlarında bulundurmalıdır. Eğer bireysel değil de ortak olarak kasayı kullanacaksanız, tüm ortakların da yine aynı belgeleri bankaya ulaştırması gerekir. Banka yalnızca kimlik bilgilerini aldığı ve kasaya erişim izni verdiği kişilere anahtar verir. Sözleşmede ismi bulunmayan kimsenin kasaya erişim izni bulunmamaktadır. Ziraat Katılım kiralık kasa için başvuru belgeleri şunlardır:

  • Nüfus Cüzdanı ve fotokopisi
  • Vesikalık Fotoğraf
  • İkametgâh Belgesi (ya da telefon, elektrik, doğalgaz ya da su gibi isme ve adrese kayıtlı 3 aylık fatura)
Leave a Comment