Vakıf Katılım Ekspertiz Sistemi ve Ücreti

Vakıf Katılım Bankası ekspertiz sistemi, banka tarafından sunulan konut, işyeri ve arsa finansmanları için gerekli bir kriterdir. Ekspertiz, bir eksper tarafından satın alınacak olan taşınmazın değerinin biçilmesi anlamına gelmektedir. Alanında uzman ve tarafsız bir bilirkişi, satın alınacak olan gayrimenkulün tüm detaylarını inceler ve bir rapor oluşturur. Vakıf Katılım ekspertiz raporunu inceler ve bu rapor üzerindeki değere göre finansman hizmeti sağlar. Vakıf Katılım Bankası, direkt olarak ekspertiz işlemini kendi bünyesinden kişilerle değil, üçüncü kişilerle yapmaktadır. Bu da daha sağlıklı ve objektif raporlar ortaya çıkmasına neden olur.

İÇİNDEKİLER

Vakıf Katılım Bankası Ekspertiz Sistemi

Vakıf Katılım ekspertiz sistemi, diğer katılım bankaları gibi alanında uzman kişilerin yaptığı değerlemeler sonucunda oluşan raporlara göre finansman desteği vermektedir. Gayrimenkul değerlemesi yapacak firmayı Vakıf Katılım Bankası kendisi seçmektedir. Çalıştığı firmalar, banka için belirlenen gayrimenkulü inceler, detaylı bir rapor hazırlar ve bankaya teslim eder. Bu gayrimenkulü değerlendiren firma ayrıca bankaya bir fatura sunar ve ekspertiz ücreti de bu faturada yer alır. Banka, finansmanla ilgili kararların büyük bir çoğunluğunu bu ekspertiz raporuna göre verecektir. Başvurduğunuz finansmanın türüne göre ekspertiz değeri üzerinden bir hesaplama yapılır ve finansman tutarı belirlenir.

Gayrimenkul Değerleme İşlemleri Nasıl Yürütülmektedir?

Vakıf Katılım gayrimenkul değerleme yapılmasından önce ilk olarak satın alınacak olan konut, iş yeri ya da arsanın belirlenmesi gerekmektedir. Belirlenen bu konut, eğer finansman başvuruş olumlu olursa Vakıf Katılım Bankası tarafından satın alınacaktır. Bankaya gerekli belgelerle başvuru yaptıktan sonra ekspertiz aşamasına geçilecektir. Belgelerin tesliminden sonra banka, satın alınmak istenen taşınmazın gerçek değerinin belirlenmesi ve resmi olarak raporlanması için ekspertiz yönlendirecektir. Ekspertiz hem gayrimenkulün hem de çevresinin tüm detaylarını inceleyerek bir değerleme yapacaktır. Bu değerlemeden sonra da ekspertiz raporu oluşturulacaktır. Oluşturulan bu rapor 24 saat içerisinde Vakıf Katılım Bankası’na iletilecektir. Rapor bankanın eline ulaştığında tarafınıza bilgilendirilir ve bankaya giderek finansman hesaplaması hakkında bilgi alabilirsiniz. Şubede, artık rapordan sonra finansman tutarı netlik kazanmış bir şekilde size sunulur ve finansman sözleşmeniz hazırlanır.

BU YAZI DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR!  Vakıf Katılım Bankası Vadeli Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

Ekspertiz Raporunun İçeriği Nasıldır?

Gayrimenkul değerleme raporu ya da bilinen adıyla ekspertiz raporu, satın alınacak konutla ilgili tüm fiziki ve manevi değerlemelerin olduğu rapordur. Vakıf Katılım ekspertiz raporunu ilgili kurumdan alır, incelemesini yapar, finansman tutarını netleştirir ve tüketiciye haber verir. Daha sonra da konut, arsa ya da iş yer finansmanı sözleşmesi hazırlanır. Bir ekspertiz raporunda aşağıda bulunan bilgiler gibi bilgiler yer almaktadır:

  • Ekspertiz işleminin yapıldığı tarih, adres, ekspertiz türü
  • Eksper kişinin adı ve soyadı
  • Tapu bilgileri
  • İmar durumu bilgileri
  • Arazi, arsa bilgileri
  • Taşınmazın çevresel özellikleri, alt yapısı
  • Krokisi
  • Fotoğraflar
  • Ekspertiz bilgileri
  • Ekspertizi yapan uzmanın görüşleri
  • İmar planı
  • Tapu belgesi
  • Notlar ve yorumlar

Bunların dışında dosyada bulunan çok fazla bilgi vardır. Bu bilgilerin tümü detaylı olarak verilen gayrimenkulün iç, dış, çevre ve durumu gibi bilgilerdir. Tüm bu incelemelerin ve kriterlerin sonucunda gayrimenkulün değeri ortaya çıkacaktır. Banka da sizlere bu değer doğrultusunda kredi imkânı sağlayacaktır.

INVEX Gayrimenkul Değerleme İşlemleri

Vakıf Katılım Bankası INVEX değerleme kuruluşlarıyla çalışan katılım bankalarından biridir. Vakıf Katılım, birçok ekspertiz firması ve eksperle iş birliği yapmaktadır. IVNEX, ekspertiz sisteminde iş birliği yaptığı kuruluşlardan biridir. Bu kuruluş tamamen bankalardan tarafsız bir şekilde gayrimenkul değerlemesi yapmaktadır.

  • Satın alınmak istenen gayrimenkul banka tarafından kuruma iletilir. Kurumdan yönlendirilen eksper, adrese gider ve tüm incelemeleri yapar. İncelemeleri sonucunda da bir değerleme raporu ortaya çıkarır. Bu değerleme raporu en kısa sürede Vakıf Katılım Bankası Genel Müdürlüğü’ne oradan da ilgili şubeyle ulaştırılır.
  • INVEX, konutun, arsanın, arazinin ya da gayrimenkullerin değerlemesini yaparken, projeye uygunluğu, inşaat durumu ve seviyesi, fiziki bütünlüğü, risk durumu, sağlık durumu, çevresi, bakım durumu, deprem hasarı, ticari potansiyeli gibi her şeyi inceler.
BU YAZI DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR!  Vakıf Katılım Bankası Banka Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vakıf Katılım Ekspertiz Ücreti ve Masrafları

Vakıf Katılım ekspertiz ücreti, finansman tahsis ücreti ve ipotek tesis ücreti gibi masrafları, finansmana ek olarak sunmaktadır. Ekspertiz ücreti ortalama konut finansmanlarında 650 TL olarak sunulmaktadır. Vakıf Katılım Bankası’nın anlaşmalı olduğu firmalar, ekspertiz ücretini lokasyona bağlı olarak arttırma hakkına sahiptir. Ekspertiz ücretlerinde ayrıca maliyete bağlı olarak ücret tahsil edilmektedir. Vakıf Katılım Bankası’nın uyguladığı diğer masraflar ve ücretler de şu şekildedir:

  • Finansman tahsis ücreti, alınacak olan finansman tutarının %0,5’idir.
  • İpotek tesis ücreti de ortalama 150 TL’dir. Bu tutar da değişiklik gösterebilmektedir.
  • İpotek tesis ücreti de, ekspertiz ücreti gibi maliyet kadar ücret tahsil etmektedir.
  • Konut Sigortası ve DASK Sigortası bedelleri, satın alınacak gayrimenkulün konumuna göre değişiklik göstermektedir.

Vakıf Katılım Bankası Konut Finansmanı

Vakıf Katılım konut kredisi ürünü, ev satın almak isteyen ya da konut üzerine yatırım yapmak isteyen kişilere sunulan finansman ürünüdür. Konut kredisi için belirlenen ekspertiz ücreti yaklaşık 650 TL’dir. Bahsedildiği gibi değişiklik gösterebilir.

  • Vakıf Katılım Bankası, finansman desteği verilecek olan evlere ekspertiz raporu üzerinde belirtilen değerin %80’i kadar verilmektedir.
  • Verilecek olan finansman ürünleri 180 aya kadar uzanan vade seçenekleri bulunmaktadır.
  • Banka gerekli gördüğü durumlarda ek teminatlar talep edebilir.
  • Konut kredisine başvurabilmek için başvuru formu, nüfus cüzdanı, gelir belgesi ve finansman desteği alacağınız konutun tapu belgesi gerekmektedir.
BU YAZI DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR!  Vakıf Katılım Müşteri No Nasıl Öğrenilir?

Vakıf Katılım Bankası İşyeri Finansmanı

Vakıf Katılım işyeri finansmanı ürünü işini büyütmek isteyen, işyeri satın almak isteyen ya da yatırımını işyeri üzerinden yapmak isteyen kişilere sunulan bir finansman fırsatıdır. Bu finansman için banka 60 aya varan vade imkânları sunmaktadır. Ayrıca, satın almak istediğiniz işyerinin ekspertiz raporundaki değerinin tam %100’üne kadar finansman desteği alma avantajınız bulunmaktadır. Vakıf Katılım Bankası’na işyeri için finansman başvuru yapacaksanız önceden satın alacağınız işyerini belirlemeli ve bunu bankaya iletmelisiniz. Aşağıda verilen tüm belgeleri bankaya ilettikten sonra ekspertiz işlemine başlanacaktır. Ekspertiz raporunun üzerinde belirlenen değerlemeye göre de finansman desteğinizi alabilirsiniz. Bu kredi türü için ortalama 650 TL ekspertiz ücreti uygun görülmektedir.

 Başvuru için gereken belgeler şu şekildedir:

  • Başvuru Formu
  • Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi fotokopisi ya da pasaport fotokopisi
  • Tüketicinin çalışma durumuna göre gelir belgeleri
  • Bankadan istenecek ekstra belgeler
  • Ve satın alınması düşünülen iş yerine ait tapu bilgileri

Vakıf Katılım Bankası Arsa Finansmanı

Vakıf Katılım arsa finansmanı, yatırım yapmak için arsa satın almayı düşünen müşterilere özel sunulan bir finansman ürünüdür. Bu finansman için banka 60 aya kadar uzanan vade imkânı sunmaktadır. Ödeme planı ve kâr payları sizin bütçenize uygun olarak sunulacaktır.

  • Vakıf Katılım Bankası, arsa finansmanı almak isteyen kişilere ekspertiz değerinin %100’üne kadar finansman desteği sunabilmektedir.
  • Başvuru yapmadan önce satın alınacak olan arsa belirlenmeli ve tapu bilgileri bankaya verilmektedir.
  • Tapunun üzerinde bulunan adrese bir ekspertiz yönlendirilir ve arsanın değeri ölçülür. Ekspertiz raporuna göre de finansman desteği sağlanır.
  • Vakıf katılım ekspertiz ücretini arsa finansmanı için ortalama 650 TL olarak sunmaktadır. Lokasyon gibi durumlarda bu ücret değişebilir.
Leave a Comment