2023 Ziraat Katılım Kartım Nerede Sorgulama Nasıl Yapılır?

Ziraat Katılım kart sorgulama için telefonlarınızdan 0 850 220 50 00 hatlı numarayı arayabilirsiniz. Kart başvurusu yaptıktan sonra sonucun olumlu olması halinde kartınızın elinize yaklaşık 10 gün içinde ulaşması gerekir. Bu süre geçmesine rağmen halen elinizde kartınız yoksa kart sorgulama yaparak kartınızın ne durumda olduğunuzu öğrenebilirsiniz. Kartınızın dilerseniz belirlediğiniz adrese teslim yapılmasını isteyebilir, dilerseiz de banka şubelerinden kartınızı kendiniz teslim alabilirsiniz.

İÇİNDEKİLER

2023 Ziraat Katılım Kartım Nerede İnternetten Sorgulama Nasıl Yapılır?

Ziraat Katılım internetten kart sorgulama yapmak için bank kart resmi internet sitesine giriş yapın. Ana sayfadan başvurular ve işlemler linkine tıklayın. Sorgulama bölümüne geldiğinizde karşınıza bir ekran çıkacak. Bu ekranda TCKN ya da başvuru no, cep tel no ve güvenlik kodu gibi bilgiler sizden istenecek. Bu bilgileri girdikten sonra sorgula butonuna basarak kartınızın durumunu öğrenerek kart sorgulama yapabilirsiniz.

2023 Ziraat Katılım Bankası Banka Kartı Ürün Özellikleri Nelerdir?

Ziraat Katılım Bankası Banka Kartı özellikleri müşterilerini cezbediyor. Cezbeden özelliklerin başında kişilerin banka ATM’leri aracılığı ile hesap ve bankacılık işlemlerinin tümünü kolay bir şekilde gerçekleştirebilmeleri geliyor. ATM’ler aracılığı ile para yatırabilir, para çekebilir, şifre değiştirebilir, IBAN sorgulama yapabilir, MTV ve fatura ödemelerinizi gerçekleştirebilir, kur bilgilerini görebilir, döviz ce altın alım satın işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Kartı yurt dışında Mastercard ve Maestro logosu bulunan bütün iş yerlerinde kullanabilirsiniz.

2023 Ziraat Katılım Bankası Banka Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ziraat Katılım Bankası Banka Kartı başvurusu yapmak isteyen Ziraat Katılım Bankası müşterileri kimlik ve hesap belgeleri ile birlikte banka şubelerini ziyaret edebilirler. Eğer henüz banka müşterisi değilseniz, anında hesap aç özelliğini kullanarak banka müşterisi olabilirsiniz. Kart tarafınıza en kısa sürede teslim edilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

BU YAZI DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR!  Ziraat Katılım Bankası Kredi Kartı Limit Sorgulama Nasıl Yapılır?

2023 Ziraat Katılım Bankası FİLİKA Finansman Limitli Kart

Ziraat Katılım Bankası FİLİKA Finansman Limitli Kart yurt içi finansman ihtiyaçlarınızı katılım bankacılığı prensipleri doğrultusunda karşılamanızı sağlar. Herhangi bir fatura bilgisi olmadan satın almak istediğiniz ürün ya da hizmetlerin ödemesini limit kullanım süresi içinde gerçekleştirebilirsiniz. Karta tahsis edilen limiti tek seferde ya da birden fazla harcamanızda isteğinize bağlı olarak kullanabilirsiniz. Bu kart sayesinde harcamalarınızı peşin yaparsınız. Geri ödemeler ise en az 2 en çok 60 taksit olacak şekilde gerçekleşir. Hesap kesim tarihini dilerseniz ayın 10’u dilerseniz de 25’i olarak belirleyebilirsiniz. Bu sayede geri ödeme yaparken zorlanmazsınız. Ziraat Katılım Bankası FİLİKA Finansman Limitli Kart için ödenmesi gereken kart ücreti ya da tahsis ücreti bulunmuyır.

2023 Ziraat Katılım Bankası FİLİKA Finansman Limitli Kart Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ziraat Katılım Bankası FİLİKA Finansman Limitli Kart başvurusu yapmak için telefonlarınızdan 0 850 220 50 00 numaralı hattı arayabilirsiniz. Müşteri iletişim merkezi aracılığı ile kart şifrenizi alarak kartınızı kullanmaya başlayabilirsiniz. Eğer bu ürün hakkında daha detaylı bilgiye ihtiyaç duyuyorsanız banka şubelerini ziyaret edebilirsiniz. Ziraat Ziraat Katılım Bankası FİLİKA Finansman Limitli Kart başvurusu sırasında yalnızca gelir belgesinin ibraz edilmesi yeterlidir.

2023 Ziraat Katılım Bankası FİLİKA Finansman Limitli Kart Başvurusu için Gerekli Şartlar Nelerdir?

Ziraat Katılım Bankası FİLİKA Finansman Limitli Kart başvurusu şartları başında başvuru yapan kişilerin en az 18 yaşında olması gelir. Banka kartı almak isteyen kişilerin mutlaka TC vatandaşı olması gerekir. Kredi kartı talep eden bir kişi sigortalı olarak bir işte çalışmalıdır. Eğer düzenli geliriniz yoksa, kredi kartı almanız mümkün değildir. Yalnızca gelirin olması yeterli değildir. Gösterilen gelir miktarının kredi kartı aylık taksitlerinin ödenmesi için yeterli olması istenir. Aylık gelirin tamamlanması için resmi gelir belgesi bulunmalıdır. Gelir belgesi gösteremediğiniz durumda kart başvurunuz kabul olmayacaktır.

BU YAZI DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR!  Ziraat Katılım İnternet Bankacılığı

Kredi kartı başvurusunun kabul olması için en önemli noktalardan bir tanesi kredi skorunun yüksek olmasıdır. Ayrıca kişilerin kara listede olmaması gerekir. Kredi notu düşük olan kişilerden kefil ya da teminat istenebilir.

2023 Ziraat Katılım Bankası FİLİKA Finansman Limitli Kart Başvurusu için Kredi Notu Kaç Olmalı?

Ziraat Katılım Bankası FİLİKA Finansman Limitli Kart başvurusu için kredi notu yüksek olmalıdır. Kredi notunun düşük olması o kişinin borçlarını ödemediği, gelirinin düşük olduğu ve mevcut borçları olduğu anlamına gelir. Kredi notu düşük olan kişilere hiçbir banka kredi vermeyi istemez. Kredi notunun riskli aralıkta yer almaması gerekir. Başvurunuzu yapmadan önce kredi notunuzun kaç olduğunu öğrenmenizde fayda var. Çünkü eğer kredi notunuz düşük olmasına rağmen kredi başvurusu yaparsanız kredi notunuz biraz daha düşecektir. Kredi notunu öğrenmek için e devlet hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

2023 Ziraat Katılım Bankası FİLİKA Finansman Limitli Kart Başvurusu için Kredi Notu Nasıl Yükseltilir?

Ziraat Katılım Bankası FİLİKA Finansman Limitli Kart başvurusu için kredi notu yükseltme gerekebilir. Bazı durumlarda müşterinin kefil ve teminat göstermesi kredi kartı başvurusunun kabul olması için yeterli olurken, özellikle borç miktarı fazla olanlar ve kredi notu çok riskli aralıkta yer alan kişiler için iş bu kadar kolay olmayabilir. Bu kişilerin kredi kullanmaları ve kredi kartı başvurusu yapabilmeleri için mutlaka kredi notunu yükseltmeleri, ardından başvuru yapmaları gerekmektedir. Kredi notunu yükseltmek isteyen bir kişi mümkünse borçlarını sıfırlamalı ya da kapatabileceği kadarını kapatmalıdır. Borçlar tek bir çatı altında toplanmalıdır. Ödeme günü geldiğinde kesinlikle ödeme günleri geciktirilmemelidir. Bir günden bir şey olmaz demeyin. Çünkü tek bir gün gecikme bile, kredi notunun düşmesine neden olur. Gecikme süresi arttıkça da kredi notunda daha yüksek miktarda düşüşler başlar.

BU YAZI DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR!  Ziraat Katılım Bankası Kartsız Para Yatırma Nasıl Yapılır?

2023 Ziraat Katılım Bankası FİLİKA Finansman Limitli Kart Başvurusunda Kredi Notu Değerleri Nelerdir?

Ziraat Katılım Bankası FİLİKA Finansman Limitli Kart başvurusunda kredi notu değerleri risk grubuna göre değişiklik göstermektedir. İlk grup 0 ile 699 arasında yer alan en riskli gruptur. Bu kişilerin kefil ya da teminat göstererek bile kredi kullanmaları mümkün değildir. 0 kredi notu aslında ne iyi ne de kötüdür. Yalnızca bu not daha önceden bankalar ile KMH hesabı üzerinden çalışılmadığını gösterir. Bankalar kredi notu 0 olan kişilere kredi verirken de şüpheli yaklaşırlar. Çünkü bu kredi notu risk ve belirsizlik teşkil eder.

700 ile 1099 arası kredi notları orta risklidir. Bu kişilerin düşük de olsa kredi kullanma ihtimalleri vardır. Ancak mutlaka kefil ve teminat gibi ek güvenceler sunmak gerekir. Bu güvencelere rağmen kredi kullanmak mümkün olmayabilir. 100 ile 1499 arası kredi notu orta risklidir. 1500 ile 1699 arası kredi notları az risklidir. 1700 ile 1900 arası ise çok iyi kredi notudur. Bu kişiler ek teminat vermelerine gerek kalmadan, şartsız şurtsuz kredi kullanabilirler.

Ancak unutulmamalıdır ki kredi notunuz en yüksek seviyede bile olsa banka kredi ya da kredi kartı vermeyebilir. Durum kart sorgulama ve kredi sorgulama yaparak takip edilmelidir. Bunun nedeni kart ve kredi verilmesinin tamamen banka insiyatifinde olmasıdır. Kredi notunun dışında da etkenler bulunur.

Leave a Comment