2023 Ziraat Katılım Bankası Esnaf Destek Paketleri

Ziraat Katılım Bankası esnaf destek paketleri içeriği, korona virüs dolayısıyla kriz yaşayan esnafa kolaylık tanımayı amaçlıyor. Ziraat Katılım Bankası’nın hazırladığı paket içeriğinde esnafın ödeme ertelemesi, bu süreç için personel maaşını karşılayabilmesi gibi birtakım avantajlar sunuluyor. Belirlenen tarih içerisinde esnafların bu paketlerden yararlanabilmek adına Ziraat Katılım Bankası’na başvuru yaparak, hangi paketten yararlanmak istediklerini bildirmeleri gerekiyor. Tarihin kaçırılması halinde, esnaflar bu paket içeriklerinden yararlanabilme hakkını da ellerinden kaçırmış olacaklar.

Ziraat Katılım Bankası esnaf destek paketleri, sektör fark etmeksizin bütün esnafa sunuluyor ve bir işyeri sahibi olan ve işletmeci olan herkes, ayrım yapılmadan, eşit şartlarda bu paketleri kullanabilme hakkına sahip oluyorlar.

İÇİNDEKİLER

Ziraat Katılım Bankası Esnaf Destek Paketi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ziraat Katılım Bankası esnaf kredisi başvurusu, herhangi bir Ziraat Katılım Bankası üzerinden yapılabilmektedir. Bunun için en yakınızda bulunan Ziraat Katılım Bankası’na gittikten sonra;

  • Bankada, esnaf destek paketleri konusunda bilgi almak istediğinizi belirtin.
  • Başvurularla ilgilenen müşteri temsilcisi, size bu çerçevede sunulan hizmetler konusunda gerekli bilgi aktarımını yapacaktır.
  • Bilgileri edindikten sonra, kendinize en uygun gördüğünüz pakete başvurunuzu yapmak istediğinizi söylediğinizde, paket detaylarını öğrenip, gerekli şartları yerine getirmeniz gerekecek.

Bankanız seçtiğiniz paketin içeriğine göre sizden gerekli evrak talebini bildirecek ve bundan sonrasında izlemeniz gereken adımlar konusunda size bilgi verecektir. Bu bilgiler doğrultusunda bankanızın sizden istediklerini yerine getirmeniz halinde, Ziraat Katılım Bankası esnaf destek paketlerini kullanabilme hakkına sahip olacaksınız. Başvurunun sadece işyeri sahibi tarafından yapılması gerekmektedir. Başkasının adına ikamet ederek yapılan başvurular kabul edilmemektedir.

Ziraat Katılım Bankası Esnaf Destek Paketine Başvuru Şartları

Ziraat Katılım Bankası esnaf destek paketleri başvuru şartları şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Başvuruların sorun yaşamdan kabul edilmesi içini başvuracak kişilerin 18 yaşından büyük olması gerekir.
  • Belirlenen tarih içerisinde başvuruların yapılması gerekmektedir. Ziraat Katılım Bankası esnaf destek paketleri için yapılacak olan başvurular, 30 Nisan tarihine kadar yapılmalıdır.
  • 30 Nisan tarihinden sonra bu paket içeriğinden yararlanma hakkı biter.
  • Başvuru yapacak kişilerin işyerinin kendi adına kayıtlı olması ya da iş yeri ortaklarından birisi olması gerekmektedir.
  • Seçtiğiniz paket içeriğinin gerektirdiği bir evrak ya da zaruri bir şartı varsa, bu şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Şartların yerine getirilmemesi ya da getirilememesi halinde, yine paket içeriğinden yararlanabilmek mümkün değildir.
BU YAZI DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR!  Ziraat Katılım Faizsiz İhtiyaç Finansmanı

Bu şartları sağlayan tüm esnaflar, Ziraat Katılım Bankası’nın sunduğu esnaf destek paketlerini kullanabilme şansına sahip olacaklardır.

Ziraat Katılım Bankası Esnaf Destek Paketi İçin İstenen Evraklar

Ziraat Katılım Bankası esnaf destek paketi başvuru evrakları, başvurduğunuz paketin içeriğine göre değişiklik göstermektedir. Bazı paketler için herhangi bir evrak bir araya getirmenize gerek kalmayabilir. Sunulan paket kapsamında kredi çekme hakkınızı kullanmak isterseniz, o zaman bankanın sizden talep edeceği evraklar şu şekilde olur;

  • Sizin ve varsa ortağınızın kimlik fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Varsa mal varlığınızın dökümleri
  • Son yıllara ait gelir belgeniz
  • Yıllık ciro belgesi
  • Güncel vergi levhası

İstenebilecek belgeler arasında yer almaktadır. İstenilen bu belgelere ek olarak Ziraat Katılım Bankası tarafından ek belge talebi de olabilir. Müşterilerin bankanın istediği belgeleri eksiksiz olarak toparlaması halinde, müşteriler kredi çekebilme konusunda daha fazla avantaj sağlayan esnaf destek paketi içeriğinden faydalanabilirler.

Ziraat Katılım Bankası Ciroya Göre Azami Finansman Oranları

 Ziraat Katılım Bankası esnaf destek paketi finansman oranları, yıllık cironuza göre belirlenmektedir. Bu süreçte paket içeriğinde yer alan kredi çekebilme hakkınız kullanmak isteyen esnafların, yıllık cirolarını gösteren bir belge göstermeleri gerekecek. Alabilecekleri finansman oranı da buna göre belirlenecek. Yıllık cironuza göre Ziraat Katılım Bankası üzerinden alabileceğiniz  azami finansman oranları şu şekilde;

  • Yıllık cirosu 0 – 25 milyon TL aralığında olanlar için azami finansman tutarı; 10 milyon TL
  • Yıllık cirosu 25 – 125 milyon TL aralığında olanlar için azami finansman tutarı; 25 milyon TL
  • Yıllık cirosu 125 milyon TL’nin üzerinde olan esnaflar için azami finansman tutarı; 100 milyon TL
BU YAZI DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR!  Ziraat Katılım Faizsiz İhtiyaç Kredisi

Bu tutarlar KOBİ – KOBİ dışı işletmeler bazında değerlendirilmektedir.

Ziraat Katılım Bankası Esnaf Destek Paketi Özellikleri Nelerdir?

Ziraat Katılım Bankası esnaf destek paketi özellikleri, dört madde ile açıklandı. Esnaflara destek olabilmek amacıyla oluşturulan bu paketin içeriğini oluşturan 4 temel madde şu şekilde;

  • 31 Mart tarihine kadar ödenmesi gereken taksitler, kâr payı ve anapara için taksit erteleme seçeneği sunuldu. Ticari ve bireysel müşteriler, taksitlerini ileri tarihe erteleyebilecekler.
  • Personel maaş ödemelerini Ziraat Katılım Bankası’ndan yapan işletme sahipleri, 2021 yılının Şubat ayı istihdamlarını koruyabilmek adına, personel maaşı ödemesi konusunda bankadan destek alabilirler. Personel maaş giderleri belli bir süreliğine Ziraat Katılım Bankası tarafından ilave limitle karşılanabilir.
  • Ziraat Katılım Bankası’nda finansman limiti olan müşteriler için, Doğrudan Borçlandırma Sistemi aracılığı ile ek limit ihtiyaçları karşılanabilecek. Esnaflar bu sistemden yararlanarak, işletme sermayesini bu şekilde bir süreliğine karşılama şansına sahip olacak.
  • Nakit akışı bu süreç içerisinde bozulan ve bu nedenle ödeme konusunda birtakım zorluklarla karşı karşıya kalan esnaflar, vade yapılandırmasında 6 aya kadar uzatmaya gidilebilecek.

Ziraat Katılım Bankası Esnaf Destek Paketinde Taksit Erteleme Var mı?

Ziraat Katılım Bankası esnaf destek paketi taksit erteleme seçeneği de sunuyor. Bu süreçte kredi çekecek ya da öncesinde kredi çekmiş olan esnaflar için, ödeme kolaylığı sağlanabilmesi adına, taksitlerin 3 ay süreyle ertelenebilmesi seçeneği bulunuyor. Paketten yararlanmak için müşterilerin banka şubelerine giderek başvurularını yapmaları gerekiyor. Başvuruların kabul edilebilmesi için, 30 Nisan 2021 tarihine kadar başvuru işlemlerinin bütünüyle bitirilmiş olması şartı vardır. esnaf destek paketlerinden yararlanmak isteyen müşterilerin bu kurala dikkat etmeleri ve uymaları gerekmektedir.

BU YAZI DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR!  Ziraat Katılım Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası

Ziraat Katılım Bankası Esnaf Destek Paketi Başvuruları Nereden Yapılabilir?

Ziraat Katılım Bankası esnaf destek başvurusu yapılacak yerler, bütün Ziraat Katılım Bankası şubeleri olarak açıklanmıştır. Etrafınızda bulunan bir Ziraat Katılım Bankası şubesine giderek, başvuru işlemlerinizi şahsi olarak şube üzerinden gerçekleştirmeniz istenir.

Başvuru işlemleri öncesinde esnaf destek paketleri ile ilgili daha detaylı bilgi alabilmek için, Ziraat Katılım Bankası web sitesini de ziyaret edebilirsiniz. Ya da Ziraat Katılım Bankası müşteri hizmetleri üzerinden paketlerle ilgili olarak detaylı bilgi alıp, sonrasında başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Fakat bu iki iletişim kanalı üzerinden sadece bilgi alınabilmektedir. Başvuru işlemleriniz sadece şube üzerinden kabul edilmektedir.

Ziraat Katılım Bankası Esnaf Destek Paketi Kapsamında Personel Maaşının Ödenmesi

Ziraat Katılım Bankası esnaf destek paketi personel maaşı ödemesi, paket kapsamında korona virüs dolayısıyla ödeme zorluğu çeken esnaflar için sunulan bir alternatif. Personellerin ödemesini Ziraat Katılım Bankası üzerinden yapan esnaflar, bu süreçte Ziraat Katılım Bankası’ndan ödeme için destek alabilme şansına sahip olacak. Bu destek kapsamında banka personel maaş giderleri için müşterilerine ek limit verme imkanı tanıyacak. 3 ay süreyle Ziraat Katılım Bankası esnaf destek paketleri kapsamında personel giderleriniz için bankanıza ek limit talebinde bulunma hakkına sahipsiniz. Yine paket içeriğinden yararlanmak için, başvurunun 30 Nisan tarihine kadar yapılması gerektiğine dikkat edilmelidir.

Leave a Comment